ERASMUS+ KA1 - Mobilitás 2015-1-HU01-KA102-013434

Észak-Írország, Londonderry

2015

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ILS Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Szakközépiskola, Szakiskola, Felnőttképző Intézmény 10 diákja az ERASMUS+ KA1 - Mobilitás  program keretében megvalósított 15-1-HU01-KA102-013434 számú, „Szakmai és idegennyelvi kompetenciák bővítése Londonderryben”   elnevezésű projektnek köszönhetően 6 hetes szakmai gyakorlaton vehetett részt  Észak – Írországban. 

 

                        

Az előzetes nyelvi, pszichológiai, kulturális és szakmai felkészítést követően a résztvevők 2015. november 3-án utaztak ki - Budapesten és Dublinban átszállva-  Londonderrybe kísérőtanári felügyelettel. A kiutazók partnerszervezetünk, a  North West Academy szervezésében csoportokban kerültek helyi családoknál elszállásolva, ezen  családokon keresztül történt a hétköznapi szükségletek biztosítása is. A szakmai gyakorlatot Londonderry turisztikai, vendéglátóipari és logisztikai cégeinél végezték diákjaink, nyelvtudásuknak és szakirányú képzettségüknek megfelelően. A szakmai tevékenységek folyamatos elsajátítása és gyakorlása mellett természetesen az általános és a szakmai idegen nyelvi szókincs elsajátítása is sikerrel megtörtént. Londonderry kultúrától pezsgő történelmi belvárosa és a környező vidék csodaszép tájai számtalan lehetőséget nyújtottak a szabadidő kellemes eltöltéséhez is. A csoport 2015. december 16-án utazott vissza Magyarországra.

 

                                                                        

A projekt tervezése során kitűzött célokat maradéktalanul sikerült megvalósítani.  A projekt a résztvevők szakmai, nyelvi, interkulturális, szociális és személyiségi- fejlődését meghatározó  mértékben elősegítette.  Nyelvi képességeik, beszédkészségük az anyanyelvi környezetben eltöltött gyakorlati idő segítségével jelentősen fejlődött,  magabiztossá váltak az idegen nyelv használat szempontjából. Szakmai szempontból a 6 hetes vendéglátói / irodai / szállodai /logisztikai gyakorlat lehetőséget nyújtott számukra szakmájuk mindennapi feladatainak megismeréséhez, elsajátításához, magasabb szintű ellátásához.