Véletlenek játéka

Az ember különféle beállítottságú lehet. Lehetséges, hogy hisz a különböző ezoterikus dolgokban, hogy nincsenek véletlenek, és hogy csak úgy nem történnek dolgok. Valami isteni figyelemben, ami ha kell, segítséget nyújt számunkra. Én ennek szellemében élek, próbálok nagyon nyitottan és pozitívan hozzá állni dolgokhoz, de bizony nekem is előfordul számtalanszor, hogy olyan a nap, mintha összeesküdtek volna ellenem. Nem jön össze semmi, de az még hagyján, mintha minden ellenem lenne. Az időjárás, az emberek, a közlekedés, az egészségem, számtalan dolog tud ilyenkor beleszólni a napba negatív viszonylatban. Igazán nehéz ilyenkor az embernek megőrizni a hidegvérét és az optimizmusát, de nekem eddig mindig segített ez.

Legutóbb például egy nagyon fontos delegáció volt a vállalatunknál, és az én feladatom volt, hogy az egész nap problémamentesen és gördülékenyen menjen számukra. A szálloda, a rendelt busz, a közlekedés, a belépőjegyek és a különböző céges látogatások összehangolása már előre megtörtént, de nyilván adódnak ilyenkor váratlan események, csúszások, aminek a kezelése az én feladatom volt. Nagyon fontos munkanapok voltak ezek, és mondanom sem kell, hogy a város akkor állt be a legjobban, folyamatos rohanásban voltam, és még a telefonomat is sikerült összetörnöm. Leejtettem sajnos és teljesen használhatatlan lett a kijelzője. Nem volt időm semmilyen segítség után nézni és teljesen kétségbe voltam esve, hogy fogom így tartani a kapcsolatot bárkivel. A telefont fel tudtam venni, de én nem tudtam tárcsázni senkit sem.

Amint kétségbeesve felpillantottam az autóból, már a könnyeimmel küszködve, hogy tanácstalan vagyok, megláttam egy iphone szervíz feliratot az autó ablakán át. Hatalmas örömet éreztem, mert tudtam, hogy ez nem lehet véletlen, és egészen a bejáratig imádkoztam, hogy segíteni tudjanak az ebédidő alatt. Hála a jó égnek az iszereles csapata teljesen segítőkész és profi volt. Kicserélték a kijelzőmet és még egy kávéval is megkínáltak, mert látták rajtam, hogy teljesen össze vagyok törve. Végtelen hálás vagyok nekik, mert nem csak a telefonom javították meg, de új erőt is adtak a naphoz. Azóta is csak hozzájuk fordulok, ha valami problémám akad.