Rossz kedv ellen

Van az úgy, hogy az ember lánya bal lábbal ébren. Ilyenkor még a Nap se áll jól az égen. Ez a rossz hangulat sajnos a nap nagy részében nem is igen fordul át jobb hangulatba. Hogy ez a borongós, rosszkedv ne nyomja rá a bélyegét a család többi tagjának a hangulatára, olyan tevékenységeket szoktam keresni és gyakorolni, ami eltereli a gondolataimat, javítja kicsit a kedvemet.

Néhány dolog szokott segíteni ilyenkor, ami a kedvenc hobbijaim közé tartozik, amit egyedül, csöndben is lehet művelni. Egyik ilyen szabadidős tevékenységem a rejtvények fejtése. Kedvenc rejtvényem a poénvadászat, ami nem csak rejtvény, hanem bizonyos betűk összeolvasásával vicces történeteket is rejt magában.

A másik dolog, ami el tudja terelni a gondolataimat, az az olvasás. Ezeken a borongós hangulatú napokon természetesen vagy romantikus, vagy vidám regények jöhetnek szóba. Néhány oldal elolvasása már jobb kedvre szokott deríteni, ugyanis az olvasás megnyugtat, eltereli a gondolataimat, át segít a nehéz pillanatokon.

A harmadik dolog, ami hangulatjavítóként szóba jöhet nálam, az a zenehallgatás. Van, amikor kedvenc zenekaromat, a Hooligans pop-rock együttest hallgatom szívesen. Van, amikor kedvenc előadómat, Zsédát hallgatom leginkább. De az is előfordul, filmzenék vidítanak fel leginkább.

Néhány nappal ezelőtt is előfordult, hogy nem volt a legfényesebb a kedvem, ezért elővettem a laptopomat, azzal a céllal, hogy hallgassak valami jó, vidám zenét.

Sajnálattal kellett tapasztalnom, hogy a hangszóró meghibásodása miatt, ami recsegett, ropogott, képtelenség élvezettel zenét hallgatni. Igénybe kellett vennem a macbook szerviz szolgáltatását, amelynek a szakemberei fél órán belül megjavították a készülék hangszóróját. El is hárult az akadály a zenehallgatás előtt.