Neked is fontos, hidd el!

Számtalan olyan terület van, ahol egy fiatal vagy frissnek nevezhető cégvezető hibát követhet el. Egy – egy rossz döntés akár végzetes következményekkel is járhat sajnos és ez bizony sok esetben már csak akkor válik nyilvánvalóvá a vállalatvezetők számára, amikor a probléma felüti a fejét. Akkor pedig már nincs más lehetőség, csak a károk minimálisra való visszaszorítása, vagy rosszabb esetben a cég megmentése marad fő szándékként, ami sajnos akad olyan eset vagy helyzet, hogy nem sikerül. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy már a kezdetek kezdetén tisztában legyen vele minden vállalkozó és cégtulajdonos, megbízott vezető, hogy iszonyatosan fontos, hogy milyen feladatokat milyen szinten lát el, hogyan old meg, vagy mennyire vesz komolyan.

A leggyakrabban problémát okozó feladatkör, persze főleg a gyártás, ipar, mezőgazdaság vagy építőipar területén a munkavédelem feladatköre. Láttam már olyan szolgáltató partnert is, aki a munkavédelem hanyag irányítása és megoldásai miatt került szorult helyzetbe, de ritkább az tény. A munkavédelmi feladatok jogszabályoknak megfelelő ellátása ugyanis sok esetben koránt sem elég egy biztonságosnak mondható működéshez. A hatósági ellenőrzés során persze lehetséges, hogy mindent rendben találnak és nem kap sem büntetést, sem bírságot az ember, azonban egy kialakult problémás helyzet vagy szituáció esetében nagyon sokszor feloldhatatlan károk keletkeznek mind anyagi, mind morális szempontok alapján.

Én bárkinek, aki nyugodtan szeretne aladni minden egyes nap azt tudom javasolni, hogy valóban profi és minőségi szolgáltatást és munkavédelmi rendszert biztosító céget válasszon a feladat megoldására. Olyat, mint például az activesafety csapata. Akik valódi védelmet biztosító munkavédelmi megoldások rendszerét dolgozza ki számára, akikkel könnyű és hatékony együtt dolgozni, és nem csak azért mert tökéletesen megfelel az általuk kialakított és működtetett rendszer a jogszabályi előírásoknak, hanem bizony azért is, mert mindeközben valódi és biztos védelmet nyújtanak a vállalat számára.