Családi vállalkozásunk sikerének kulcsa

Amikor az ember arról beszél, hogy elért valamit az életében, egy-egy kitűzött célt, karrierutat, családot vagy más sikereket, akkor kevésszer veszi számításba, hogy mik azok, amik oda vezették őt, pedig hát sokszor elhangzik, hogy az út és a megtett mérföldövek számítanak igazán, nem pedig az eredmény vagy a végső cél. Én inkább azt mondom, mindkettő számít, és azok az emberek is, akik egy-egy nehéz helyzetben, olyan körülmény közeledtével ami kitartást és áldozatot kíván nem negatív jóslatokat vagy kárörvendő megjegyzéseket nyújtanak át nekünk, hanem komoly támogatást vagy konkrét segítséget adnak, hogy át tudjuk vészelni az időszakot, vagy meg tudjuk ugrani az akadályokat. Nélkülük ugyanis biztosan nem sikerülhetne tovább menni és folytatni az utat a siker felé.

Az én édesapám, amikor elkezdte a mezőgazdasági cége fellendítését közel tíz éve, még nem tudhatta, hogy az út mennyire lesz göröngyös vagy sima, csak azt tudta, hogy mellette áll a családja, akik mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a célokat elérhesse, és van kitartása és ereje bőven ahhoz, hogy az úton végig menjen. És hát persze hogy imádja a földet, mindent tud annak műveléséről a nagyapámtól, akinek csak vágya maradhatott hogy majd egyszer, úgy mint apám most ilyen sikereket ér el és ilyen professzionális szinten, kis gazdálkodóként végzi majd a földművelést.

Jelenleg édesapám elérte azt, amit kezdetben célként tűzött ki, nem csak hogy megélünk a vállalkozásból, de már komoly tartalékokkal is rendelkezünk, és számtalan pályázatot is nyertünk, aminek eredményeként már kerti traktor és nagyobb gépek is segítik amunkánkat. Ezek a gépek voltak a kulcs ahhoz, hogy még több eredményt és sikert érhessünk el, hiszen sokkal gyorsabban és könnyebben tudunk egy-egy munkát elvégezni, vagyis összességében többet tudunk dolgozni az év 365 napján. Imádjuk ezt csinálni, és persze azt is tudjuk, hogy megfelelő háttér és a családi összefogás nélkül ez nem lett volna lehetséges. Na és persze nem feledkezhetünk meg a legjobb partnerekről sem. Az odisys nélkül például biztosan nem lehetnének ilyen csodálatos gépeink, főleg nem ennyire könnyedén és ilyen professzionális támogatással. Összességében tehát mi sikerünk kulcsának nem csak azt tekintjük, ahogyan mi dolgozunk vagy hozzáállunk, hanem azt az égi szerencsét is, hogy ilyen hátterünk és partnereink lehetnek, akik mindenben támogatnak minket.